Pages

27 Eylül 2010 Pazartesi

ManagerZone Nedir,Nasıl Kayıt Olunur,Nasıl Oynanır,Başarı Taktikleri

Managerzone’u futbol ve bilgisayar ile ilgili olupta duymayan yoktur muhtemelen. Online ve internete bağlı her bilgisayardan oynanabilen bu oyunu bir çok futbol tutkunu oynamaktadır.  Bu iletide managerzone hakkında genel bilgiler vereceğim. Nasıl kayıt olunur? Nasıl oynanır? Başarı için taktikler nelerdir?

Oyuna kayıt olmak için tıklayın!

Managerzone Kayıt Formu

Formu doldurduktan sonra mail adresinize hesabınızın aktifleştiğine dair bir mail gelecektir.

Spor Seçimi

Aktivasyon sonrası oyuna girişte karşınıza spor seçim ekranı gelecek. Hem futbol hemde hokey oyunu mevcut. Ben size futbol oyununu anlatacağım.
Seçim sonrası bir takım görevler yapmanız için bir uyarı penceresi açılacak. Eksiksiz olarak bu görevleri gerçekleştirmelisiniz. Sonunda iyi bir miktar para ödülü var.

Takımım

Daha sonra takımınızın genel durumuna bakabilirsiniz. “Klüp Binası” butonun üstüne gelip alt kısımdaki “Takımım” butonuna basabilirsiniz.

Takım Bilgilerini Düzenleme

Takımın genel durumuna göz attıktan sonra sol kısımdan “Bilgileri Düzenle” butonuna basarsanız, takımınızın adını değiştirebilir ve takım sayfanızda görünecek mesajı yazabilirsiniz.
[ Dikkat takım adını değiştirmek 22bin euro'ya mal olmaktadır! ]

Forma Seçimi ve Forma Düzenleme

Forma bölümünde 4 adet ücretsiz forma mevcuttur. İç saha, dış saha, kaleci iç saha, kaleci deplasman. Diğer forma çeşitleri için klüp üyesi olmanız gerekmektedir.
Klüp üyesi olmak için tıklayın!

Logo Düzenleme

Sol kısımdan “Logo Düzenle” butonuna basalım. İstediğiniz logoyu düzenleyip kaydedebilirsiniz. Fakat bu logo takım sayfanızda görünmeyecektir. Görünmesi için klüp üyesi olmanız gerekmektedir.

Sporsor Seçimi ve Sponsor Geliri

Sponsor seçimi kısmına gelecek olursak, haftalık olarak, bulunulan lige göre gelir sağlamaktadır.
En üst lig (Süper lig): EUR 88.000
Div 1: EUR 77.000
Div 2: EUR 66.000
Div 3: EUR 55.000
Div 4: EUR 44.000
Div 5 ve aşağısı: EUR 33.000

Oyuncular

Yine “Klüp Binası” kısmından “Oyuncular” butonuna basarak takımınızın 19 kişilik kadrosuna erişebilirsiniz. Sol kısımdan takım oyuncularının numaralarını değiştirebilir, sakat / cezalı ve  emekli oyuncuları görebilirsiniz. “İstatistikleri Göster” butonu sayesinde ise takım hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Fakat bu özellik yalnızca klüp üyelerinde aktiftir.

Taktikler

Klüp binası kısmında en önemli kısım “Taktikler” kısmıdır. Bu kısım takımınızın can damarıdır. Çok güçlü bir takım, yanlış taktik ile çok zayıf bir takıma yenilebilir.

Hazır Taktikler

Oyuncularınızı sağ kısımdan sürükleyerek, sahaya istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Yada “Hazır taktikler” kısmından standart taktikleri seçebilirsiniz. Seçim sonrası oyuncularınız sahaya otomatik olarak dağıtılacaktır. Fakat ben bunu tavsiye etmiyorum. Muhakkak oyuncuların özelliklerine göre sahaya yerleştirmelisiniz.

Diğer Taktikler

Top çalması yüksek olan oyuncular defansta, top kontrolü yüksek olan oyuncular orta sahada, şut ve hızı yüksek olan oyuncular ise forvette kullanılmalıdır.
Bir diğer önemli nokta ise, yukarıda da görüldüğü üzere taktikler, oyun stili ve agresifliktir.

Taktikler Çeşitleri

Uzun Toplar : Defanstan forvet hattına uzun toplar ile bindirme yapılır. Yeni başlayanlar ve top kontrolü zayıf oyuncuların olduğu takımlar bu taktikği kullanmalıdır.
Kısa Paslaşma : Top kontrol, top çalma ve hızı yüksek oyuncuların bulunduğu takımlarda kullanılmalıdır. En sağlam taktik çeşitidir.
Kanatları Kullan : Genelde kullanılmaz. Ataklar kanatlardan yapılır, sağ ve sol kanattan ceza sahası içine orta yapılır. Kafa vuruşu yüksek oyuncuların olduğu takımlarda kullanılmalıdır.

Oyun Stili

Ofansif : Atak ağırlıklı oyun stili. Bu taktiği kullanırken dikkat edilmelidir. Karşı takım uzun toplar ile oynuyorsa gol yeme ihtimaliniz yüksektir.
Defansif : Fazla atak yapmayan bireysel çıkışların yapıldığı defans ağırlıklı oyun stili.
Normal : Hem atak hem defans yapması gereken takımlar için kullanılmalıdır.

Agresiflik

Agresif : Kullanılması tavsiye edilmez. Kart yeme ihtimaliniz yüksek. Ayrıca karşı takım oyuncularını sakatlayabilirsiniz.
Normal : Genelde kullanılan seçenektir. Yerine göre agresif ve faullü, yerine göre pasif davranış sergilenir.
Pasif : Top çalma ihtimali azdır. Kullanılması tavsiye edilmez. Kart sınırında olan oyuncuların olduğu takımlarda kullanılabilir.

Oyuncu Değişimi

Süre bazlı ve skor bazlı oyuncu değişikliği yapılabilir. X gol öndeyken, X gol gerideyken, her koşulda, beraberlikte gibi seçenekler mevcuttur. Çıkacak ve girecek oyuncular geçilmelidir. Girecek oyuncular 5 kişilik yedek oyuncular kısmında hazır tutulmalıdır.


Etiketler:
managerzone,futbol manager, futbol menajer, manager zone logo, managerzone, managerzone agresiflik, managerzone forma, managerzone hazır taktikler, managerzone oyun stili, managerzone oyuncu, managerzone oyuncu değişimi, managerzone sponsor, managerzone taktik, managerzone taktik çeşitleri, menajerlik,managerzone oyuncu değişimi,managerzone agresif,pasif,normal,taktik çeşitler,uzun toplar,kısa paslaşma,kanatları kullan,managerzone hazır taktikler,managerzone oyuncuları kullanma,managerzone sponsor seçimi,managerzone sponsor kullanma,managerzone sponsor geliri,managerzone forma seçimi,managerzone forma düzenleme,managerzone takım bilgilerini düzenleme,managerzone takımım,managerzone spor seçimi,managerzone kayıt formu

2 yorum:

alican dedi ki...

Rehber süper olmuş elinize sağlık.bende kayıt oldum oyuna . teşekkürler

Adsız dedi ki...

4-2-4 uzun top-agresif-ofansif yeni baslayanlara tawfiye ederim

Yorum Gönder

Tüm Yorumlar Yayınlanır.Fikirleriniz Bizler İçin Değerlidir.

İlginize Teşekkürler MzManagerzone.Blogspot.com Ekibi