Pages

1 Ekim 2010 Cuma

Managerzone Oyuncu Yetenekleri Özellikleri

Bu Yazıda : managerzone,managerzone oyuncu yetenekleri,managerzone oyuncu özellikleri,mz,dayanıklılık,tecübe,form,hız,oyun zekası,paslaşma,şut çekme,kafa vuruşu,top kontrolü,top çalma,orta yapma,duran toplar,kalecilil,yaş,değer,maaş,boy,kilo,tercih edilen ayak,sağ,sol ..vs.vs gibi konuları inceledim.


Dayanıklılık
Bu nitelik dayanıklılığı temsil eder. Oyuncunun zorlu ve uzun maçlarda nasıl oynayacağını belirtir. Dayanıklılığı yüksek bir oyuncu maçlarda daha fazla oynayabilir ve hızını ve diğer yeteneklerini maçın sonuna dek koruyabilir. Yüksek dayanıklılık oyuncunun daha zor sakatlanmasına yardımcı olur.

Tecrübe
Tecrübe oyuncunun genel futbol bilgisini ve deneyimini temsil eder. Bu özellik oyunun bütün bölümlerinde önemlidir. Tecrübesi yüksek oyuncular daha zor heyecanlanır ve sinirlenir. Daha önemli maçlarda daha fazla tecrübe kazanılır. Yaş ve oynanmış maçlar tecrübe seviyesini yükseltir.
Bu özellik ManagerZone'da oyuncuların çeşitli niteliklerini geliştirebilir veya şürebilir.

Form
Form bir oyuncunun fiziksel ve zihinsel durumunu belirtir. Tecrübe gibi bu nitelikte oyuncunun kapasitesini etkiler. Form durumu haftada iki kez güncellenir. Oynadığı maç sayısı ve tipine göre form yukarı veya aşağı iner. Bir oyuncuyu çok veya az oynatmamak önemlidir, aksi takdirde form düşer. Oynanan maç miktarında iyi bir denge kurarsanız form ile ilgili sorun yaşamazsınız. Bir sezon boyunca 10'dan fazla oyuncu satarsanız takımınızın genel formu düşecektir.

Hız
Bir oyuncunun hızı sahada toplu veya topsuz durumda ne kadar hızlı hareket edeceğini belirtir.

Oyun zekası
Oyun zekası bir oyuncunun oyunu okuma ve anlama yeteneğidir. Bir oyuncunun ne kadar taktik oynadığını belirler. Yüksek bir değer ile oyuncu sahada genellikle iyi yerlerde bulunur, pas verirken serbest kalacak boşluklar bulur ve gol şansı yüksektir. Top ayağında iken bulunduğu pozisyonu en iyi şekilde değerlendirir. Tecrübe, form ve oyun zekası, yaş ile azalmayan üç özelliktir.

Paslaşma
Paslaşma yeteneği oyuncunun diğer oyunculara ne kadar iyi pas verebileceğini belirtir.

Şut çekme
Şut çekme, vuruş ile birlikte vuruştan önceki hareketleride kapsar (çalım atma gibi). Daha yüksek yetenek daha çok gol şansı demektir.

Kafa vuruşu
Yüksek kafa vuruşu yeteneği sayesinde oyuncular topa iyi vurma ile kalmayıp topu istediği yöne çevirebilir. Bu defansif ve ofensif durumlarda çok işe yarar. Çapraz toplardan gelen tehlikeyi uzaklaştırabilir veya rakip kaleye gol atabilir.

Top kontrolü
Bu yetenek oyuncunun ayağına top geldiğinde onunla nasıl hareket ettiğini belirler. Yüksek yeteneği olan oyuncular topu ayağında daha kolay tutabilir ve gelen pasları daha iyi kontrol eder.

Top çalma
Top çalma yeteneği iyi olan oyuncular rakibin ayağından topu daha rahat alabilirler.

Orta yapma
Orta yapma yeteneği yüksek olan oyuncular uzun mesafeli şutları ve kanatlardan orta sahaya gönderilen şutları daha iyi atarlar.

Duran toplar
Duran top yeteneği yüksek oyuncular korner, frikik ve penaltı atışlarında daha başarılı olurlar.

Kalecilik
Bir kaleci esnek ve hızlı olmalıdır, toptan asla korkmamalıdır. Yüksek yetenekli kaleciler rakiplerin gol şansını azaltır.

Yukarıdaki niteliklerin yanında oyuncuların karakteristik özellikleri vardır. Bunlar Yaş, Değer, Maaş, Boy, Kilo ve oyuncunun şut çekmek için tercih ettiği ayaktır.

Yaş
Bir oyuncunun yaşı normal olarak ergenlik sonrası ve 30 yaşı arasında değişir. Daha yaşlı oyuncular genç meslektaşlarına göre daha tecrübelidir. Fakat yaşlı oyuncular yaşlandıkça önemli yeteneklerinde bazı kayıplar yaşarlar. Her oyuncu her sezon bir yaş yaşlanır, ve hepsinin sezon boyunca farklı zamanlarda doğum günleri vardır.

Değer
Bir oyuncunun değeri teorik hesaplamalar ile tahmin edilir. Yeteneklere bağlı olarak değer yükselir veya alçalır. Bir oyuncuya biçilen değer kulübün ihtiyacı olan oyuncuya göre daha yüksek düşünülebilir. Bu teorik değer oyuncu alırken ve satarken bir kılavuz niteliğindedir.

Maaş
Bu değer kulübün oyuncuya ödediği haftalık ücrettir. Maaş oyuncunun teorik değeri üzerinden hesaplanır.

Boy
Oyuncunun uzunluğu santimetre olarak ölçülür. Uzun boylu oyuncular kalecilik ve kafa vurma yeteneklerinde biraz daha iyidir. Kısa boylu oyuncular genellikle top kontrolünde daha iyidir.

Kilo
Bu oyuncunun ağırlığıdır. Çok hafif oyuncular genellikle top çalmada daha kötüdür. Ağır oyuncular pek hızlı değildir ve daha düşük top kontrol yetenekleri vardır.

Tercih edilen ayak
Normal olarak oyuncular şut çekerken sağ veya sol ayaklarını tercih ederler. Fakat iki ayak ile iyi vuran oyuncular da vardır. Bu karakteristik özellik oyuncunun tercihini belirtir. Sağ ayağını kullanan oyuncular sağ kanatta biraz daha iyidirler, aynı şey sol ayağını kullanıp sol kanatta oynayan oyuncular için de geçerlidir.


Etiketler:
managerzone,managerzone oyuncu yetenekleri,managerzone oyuncu özellikleri,mz,dayanıklılık,tecübe,form,hız,oyun zekası,paslaşma,şut çekme,kafa vuruşu,top kontrolü,top çalma,orta yapma,duran toplar,kalecilil,yaş,değer,maaş,boy,kilo,tercih edilen ayak,sağ,sol

2 yorum:

Kalkavan dedi ki...

Merhaba.Yazınız ve siteniz çok güzel sizi tebrik ediyorum ama ben oyuncumun değeri 750.000€ bende o fiyattan çıkarıyorum satışa ama satılmıyor nedeni nedir ?

Adsız dedi ki...

kardes sen 100 fln koy o fiyat rekabette 750 i de geçer sölüim bn 1 e koyuyom 100 lk oyuncu 300-200 fln gidio :))

Yorum Gönder

Tüm Yorumlar Yayınlanır.Fikirleriniz Bizler İçin Değerlidir.

İlginize Teşekkürler MzManagerzone.Blogspot.com Ekibi